miercuri, 25 ianuarie 2012

Rugăciune pentru unitatea creștinilor în Parohia Greco-Catolică"Buna-Vestire" Iernut


În ziua de joi 19.ianuarie.2012 a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, biserica greco-catolică “Buna-Vestire” a fost gazda momentului de rugăciune şi de comuniune pentru confesiunile creştine istorice. La sfârşitul rugăciunii Părintele Vasile Iagăr, s-a adresat celor prezenţi astfel:

Lăudat fie Isus Cristos !

Ca şi gazdă se cuvine să-i salut pe cei care ne calcă pragul cu această ocazie a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitate. O fac pornind, în primul rând, de la Părintele Bertalan László parohul Comunitătii romano-catolice din Iernut .Salut întru totul special şi cordial pe Ferencz Székely Pastorul comunitatii Reformat-Calvine din loc.Ungheni.Salut cordial pe Cucernicii Preoti Oarga George si Silviu Feier reprezentantii comunitatii Bisericii Ortodoxe din localitatea noastră . Salut de asemenea pe bunul nostru prieten Părintele Lucian Dudaş.

Iată, în bucuria aceasta de a fi împreună, măcar o dată în an, o săptămână într-un an, de a vedea chipurile noastre, de a vedea seninătatea noastră, de a ne respecta ca persoană umană, regăsim această scenă care ne sminteşte: că bunul Dumnezeu, dintru înălţimea sa şi din vecia sa, în chip uman venit între noi, a făcut atâtea lucruri. Şi este important să ne aducem aminte de lucrurile acestea pentru că niciodată Cristos n-a făcut minuni din nimic. A avut nevoie de dialogul cu samariteana, avea nevoie de apa ei, avea nevoie de bănuţul văduvei, avea nevoie de disponibilitatea celor care îl ascultau; nu i-a spus lui Zaheu: “Dă-te jos, tâlharule!”, ci i-a spus: “Astăzi voi sta în casa ta, voi veni în casa ta”. Această prospeţime, această simplitate, măcar o dată în an, avem o datorie de conştiinţă de a o urmări. Şi dăm mulţumită Domnului, fiindcă la judecată nu vom fi niciodată întrebaţi de ce doctrină am împărtăşit, ci de felul cum această doctrină ne-a învăţat să-l recunoaştem pe Dumnezeu în chipul celui nevoiaş, în chipul celui însetat, în chipul celui înfometat, în chipul celui neajutorat. Aşadar, o seară bună tuturor, celor care ne-au împărtăşit bucuria de a fi cu noi .

“Lăudat să fie Isus!” tuturor şi rugăciune pentru unitate cu seninătate şi har!

pr.Vasile Iagăr


Niciun comentariu: